[./begin_weetjes.html]
[./weetjes_vervaardiging4.html]
[Web Creator] [LMSOFT]
(c) Dirk Jan
Het Keljerken van DG...
De film van de vervaardiging...
Dit wort is troebel, want het bevat nog graanpelletjes. Wij filteren het dus opdat het licht en zuiver worde.
Wat in de filter overblijft wordt draf genoemd. Die leveren we aan de boeren om het vee te voeden. Het is dank zij deze draf dat ons land zoveel melkkoeien kan voeden.
Gij hebt voorzeker in onze velden reeds de hop gezien, die mooie klimplant die zich rond hoge staken slingert. De vruchtkegels van de hop worden in het wort gekookt.
Daarna wordt het brouwsel opnieuw gefiltreerd om deze hopbellen te verwijderen, waaruit we het fijn aroma hebben getrokken.
Nu wordt de vloeistof afgekoeld door koelinstallaties in een zeer zuivere en zeer hygiƫnische plaats waar de lucht gesteriliseerd is.
Om van het gehopt wort bier te maken brengen wij het in koele kelders waar er gist aan toegevoegd wordt, dit wonderbare product dat zoveel vitaminen B bevat, die onontbeerlijk zijn voor het menselijk organisme.
Weetjes....